بنیاد ایران شناسی


سومین نشست هم‌اندیشی همایش بین‌المللی «جایگاه زن در تمدن ایران و اسلام» برگزار شد


بنیاد ایران شناسی


سومین نشست هم‌اندیشی همایش بین‌المللی «جایگاه زن در تمدن ایران و اسلام»،‌ صبح روز سه‌شنبه 8 بهمن 1398، با هدف بررسی جزئیات همایش،‌ در سالن دکتر حبیبی بنیاد ایرانشناسی، برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی بنیاد ایرانشناسی، دراین نشست که با حضور حجت الاسلام و المسلمین آقای دکتر سید‌مصطفی محقق داماد رئیس گروه مطالعات اسلامی فرهنگستان علوم ایران،‌ آقای دکتر محمدمهدی مظاهری عضو هیئت امنای بنیاد ایرانشناسی، آقای دکتر محمد بهرام‌زاده معاون پژوهشی بنیاد ایرانشناسی، خانم دکتر شیدا مهنام دبیر علمی همایش و دیگر اعضای کمیته علمی همراه بود. به بحث و تبادل نظر درباره مراحل اجرایی و علمی همایش پرداخته شد.
در ابتدای این نشست،‌ دبیر علمی همایش ضمن اشاره به استقبال مطلوب پژوهشگران و نحوه توزیع مقالات برای داوری گفت: تا کنون 137 مقاله به دبیرخانه همایش ارسال شده است که از این تعداد 110 مقاله در 8 گروه تخصصی برای داوری انتخاب شد.
برخی از مهمترین مطالب مطرح شده در این نشست بشرح زیر بود:

  • رایزنیهای فرهنگی با سفارتخانه‌های فعال مرتبط با موضوع همایش و اطلاع‌رسانی به مقامات خارجی و مقیم داخل کشور با همکاری وزارت امور‌خارجه و مرکز همکاریهای وزارت علوم و کمیسیون ملی یونسکو.
  • ارائه گواهینامه‌ معتبر از سوی دبیرخانه همایش به شرکت‌کنندگانی که در پایگاه اطلاع‌رسانی همایش ثبتنام کرده باشند.
  • برپایی همزمان دو نمایشگاه جنب سالن همایش با موضوع: «زنان هنرمند» و «زنان کارآفرین» در حوزه‌های صنایع دستی، میراث فرهنگی، صنعت،‌ تجارت، گردشگری.
  • ارائه و تدوین شاخصه‌های لازم برای اطلاع‌رسانی در فضای مجازی و رسانه‌های بین‌المللی.

در ادامه نشست معاون پژوهشی بنیاد ایرانشناسی،‌ ضمن اشاره به اخذ مجوز پایگاه استنادی علوم جهان اسلام (ISC) و چاپ و نمایه کلیه مقالات پذیرفته شده همایش در آن پایگاه علمی گفت:
از نگاه رئیس محترم بنیاد ایرانشناسی اجزای تعریف شده برای مطالعات ایران‌ فرهنگی و ایرانشناسی به چهار جزء «ایران امروزی»، «ایران ‌فرهنگی»، «جهان ایرانی» و «ایرانیان (مردمان ایرانی در جهان)» دسته‌بندی میشود و ایران‌ فرهنگی یک مفهوم جغرافیایی بزرگتر از پهنه جغرافیای سیاسی ایران فعلی است که بخش مهم آن میراث مملوس ما را تشکیل میدهد و ایرانیان ناقلان این فرهنگ بزرگ هستند.
خطرهای پیش‌روی اتحاد اقوام ایرانی، امروزه تحت تاثیر سه جریان «جریان ایرانشهری»، «جریان پانهای اقوام» و «جریان نوملی گرایی اقوام ایرانی» است. که در این راستا رئیس محترم بنیاد ایرانشناسی،‌ مقرر کردند تا دوره‌ای به مراتب قدیمی‌تر از دستاوردهای انسانی (دوره پیش ایرانشهری) در مطالعات ایرانشناسی در نظر گرفته شود و ایران فرهنگی از طریق مطالعات تاریخی به جهانیان معرفی گردد.
همچنین امروزه برای تعریف جدید ملیت و هویت ملی در دنیا، نژاد را به کناری میگذارند و ارزشهای قومی و فرهنگی را از مؤلفه‌های اصلی اتحاد اقوام در هبوط و ظهور جغرافیایی میدانند. با این تعریف میتوان زنان و مادران ایرانی را از بزرگترین ناقلان اتحاد اقوام ایرانی و میراث ارزشمند فرهنگی دانست.
همچنین دکتر بهرام‌زاده از انتشار فصلنامه IJIS (The International Journal of Iranian Studies)، توسط بنیاد ایرنشناسی در نمایه «اسکوپوس» (یکی از نمایه‌های استنادی معتبر علمی و پژوهشی) در آینده نزدیک خبر داد.
در انتهای این نشست کمیته علمی همایش موظف شد تا لیست نهایی مقالات پذیرفته شده که رتبه ارائه سخنرانی خواهند داشت را ظرف یک هفته آینده تهیه و به شورا تقدیم نماید.
بنیاد ایرانشناسی همایش «جایگاه زن در تمدن ایران و اسلام» را با هدف بررسی نقش زن در حوزه مسئولیتهای اجتماعی، خانه و خانواده، در تمدن ایران باستان و اسلام،‌ روزهای 12 و 13 اسفند 1398، برگزار میکند. علاقه‌مندان جهت کسب اطلاعات بیشتر میتوانند با دبیرخانه همایش با شماره‌های ۸۸۶۰۸۷۷۹_۰۲۱ و ۳۱۶۷۰۱۷_۰۹۱۰ تماس گرفته و یا با رایانامه «of.pr@iranology.ir» مکاتبه کنند.